keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Laatikko projekti

Kun vessan tarvike laatikkoja täytin huomasin että pienemmät tavarat kaipaavat oman tilansa Ikean laatikoissa.
Hetken mietin mistä sellaisia voisi hankkia, kunnes silmäni osuivat tyhjään kissanruoka laatikoon tiskipöydällä ja samalla muistiini tuli Facebookin taannoinen postaus niiden hyöty käytöstä.

Sitten leikkelin laatikon sopivaan mittaan ja kaivoin marmori kontatktimuovin esille. Tässä työvaiheittain miten sen tein.


1. leikkaa valittu pahvilaatikko haluttuun mittaan

2. Ota kontaktimuovista sellainen pala joka on pidempi kuin laatikon reuna.
 katso miksi; kuva 5a.

3. Leikkaa kulmista ylimääräiset palat pois

4. Kannattaa aloittaa päädyistä, silloin kulmista tulee siistit
Ota ensin vain päädyn suojapaperi pois, voit taittaa sen sivuun,
tämä osa helpottaa lopun suojapaperin irroittamista

5a. Leikkaa päädyn palaan leikkaus kuvan 8. mukaisesti.
Liimaa sitten päädyn sivuosat paikalleen. 

5b. Päätypala liimattuna paikoilleen


6. Nyt voit ottaa lopunkin suojapaperin pois

7- Liimaa pohja paikalleen

8. leikkaa taas pääty osat niin että pystyt liimaamaan ne paikalleen.

9. Toista 4-5 kuvien työvaiheet

10a. Nyt voit liimata sivut paikalleen


10.b viimeinen sivu vielä

11a. Käy läpi vielä kulmat, jos jostain törröttää ylimääräistä,
 siisti leikkaamalla ylimääräiset pois.

11b. Kulmien siistimistä

12. Tässä valmis laatikko, jos haluat voit myös päällystää sisäpuolen,
itse jätin sen päällystämättä.


Muutaman tiskikoneen pesuaine kapselin laatikonkin olen samaa tarkoitusta varten jo myös päällystänyt.

Näitä muovejahan saa askarteluliikkeistä, prismoista yms. Omani olen ostanut Prismasta, myös Hobby point:ssa (Kamppi, Helsinki) niitä on.

Toivottavasti näillä ohjeilla myös sinä saat kauniita laatikoita käyttöösi kierrätten kotona jo olevia laatikoita


sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Vessan uusi sisustus


Tämä sisustus lähti liikenteeseen siitä, kun isäntä ilmoitti että hän haluaa allaskaapin nykyisen vaunun tilalle. Koska vaunu oli sen verran leveä, sitä sai aina pytyllä käydessä siirtää, että sai rauhassa olla istunnolla.

Vessa ennen muutosta

Vessa jälkeen muutoksen

Minua ajatus ei haitannut lainkaan, olimme saaneet kyseisen vaunun ilmaiseksi ja en itsekkään ollut täysin tyytyväinen vaunuun.

Kun olimme löytäneet mieleisen allaskaapin Ikean nettisivuilta, aloin pohtia miten saan kaikki vaunussa olevat tavarat mahtumaan kaappiin. Arvelin että Fullen-kaapissa ei varmaankaan olisi välihyllyä, joten laatikot pitisi olla pinottavissa päällekkäin. Päätin katsoa Ikean laatikko valikoimaa paikan päällä. 

Vessa ovelta katsottuna

Vessa suihkusta katsottuna













Fullen-allaskaappi ja Pluggis laatikot
Lisätty liitutaulutarrat
laatikoiden nimeämistä varten






















Lähdimme siis hakemaan ikeasta allaskaappia. Ensisilmäyksellä kaappi näytti pieneltä, mutta päädyimme kuitenkin ostamaan sen. 

Meillä kävi vielä tuuri kannellisten laatikoiden kanssa. Nämä Pluggis laatikot olivat poistuvaa mallia ja niitä ei ollut kuin näytekappaleet jäljellä, joten saimme ostaa niitä ½ hintaan.

Laatikot pääsivät kotona tuunattavaksi, niihin tuli lisättyä liitutaulutarraa ja marmorista sisustustarraa. 

Mallasimme myös ruskeita koreja paikan päällä olevaan näytekappaleeseen, johon ne mahtuivat. Kotona kun kokeilimme koreja, jouduimme toteamaan meidän lavuaarin olevan matalammalla. 
Ne siis ei mahtuisi lavuaarin alle. Mutta lattialle ne kyllä mahtuisivat. Tosin kylpyhuoneessa tuo ei välttämättä ole paras vaihto-ehto. Katsotaan löytääkö ne jonkun paikan, vai käymmekö palauttamassa ne.




Byholma kori

Mahdollinen Byholma korien paikka























Tuunailua Pluggis laatikoiden kansille


Koska isäni asuu lähellä Ikeaa, päätimme käydä hänen luonaan samalla reissulla. Olin hankkinut isälleni Prisman alemyynneistä verhoparin pikkuhuonetta varten.
  
Ilokseni isäni hyväksyi verhot ja laitoimmekin ne samalla paikalleen. Kuvassa näkyy myös tyynyn päälliset, jotka olin antanut isälle sisustusmuutoksen jälkeen. 


Isän pikkuhuoneen uudet verhot
Minulta saadut tyynynpääliset



Huone ennen uusia tyynynpäällisiä ja verhoja

sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Päiväretki Länsi Uudellamaalla 4.7.


Kauniin kesä lauantain kunniaksi ystäväni otti yhteyttä ja kysyi, haluanko lähteä heidän kanssaan Fiskarsiin käymään. Tämä sopi minulle mainosti, koska olin itsekin ajatellut että, jotain vastaavaa olisi kiva toteuttaa kun säät suosivat.



Olimme isännän kanssa aikoinaan käyneetkin Fiskarsissa, mutta silloin olimme lähempänä liikkeiden sulkemista, niin käyntimme painottui makasiinien alueelle.

Tällä kertaa olimme kaverin ja hänen avopuolisonsa kanssa hyvissä ajoin liikenteessä, starttasimme jo klo 11. 

Toriliiteri
 Kun saimme auton parkkiin Fiskarsissa, kävimme hakemassa Toriliiterin infosta kartan alueesta ja suuntasimme kohti yläruukin kulttuuripolkua. Tämän reitin varrella sijaitsee mm. Fiskarsin museo. 

Emme kävelleet koko polkua vaan oikaisimme panimon kohdalla (Rekolan panimo, siirtynyt Fiskarsiin 2014).

Ylä'ruukin Peltorivi
Siitä jatkoimme matkaa kohti kellotornirakennusta, jonka läpi kävelimme, Pit stopin teimme Cafe Antiquessa, kellotornin kaarien alla. Itse leivottua sämpylää ja pullaa mutustimme ja kyytipojaksi Laitilan limppareita. Tästä jatkoimme Fiskars shopin läpi ja kohti makasiineja.  Paluu matkalla autolle ohitimme ”Pikku-Pässi”-veturin( Pikku-Pässi veturi on Krauss&Co:n valmistama veturi vuodelta 1890). Valmistusnumeroltaan 2517/1981. Kyseinen veturi on ollut käytössä Fiskarsin radalla vuoteen 1952 asti.  Nykyään Veturi tehtävä on olla kaupungin muistomerkki).

Ålsviken järvi maisemaa-
 Kulttuuripolun varrelta


 Ålsviken





Kuollut samakko Peltorivillä
Pikku-Pässi veturi



Vanha palo-auto kulkemassa Fiskarsin läpi

Kellotorni
Viljamakasiinien sillan alla






rautapata kukkaruukkuna
Tukista tehty ruukku





etana  Vanhalla myllyllä

Mahtava tauko paikka, kellotornin alla
Tauko kellotornin alla














Fiskars tietoa:
Fiskari (suomeksi) on kylä ja taajama Raaseporin kaupungissa entisen Pohjan kunnan alueella Läntisellä Uudellamaalla.
Kylässä sijaitsee entisen Fiskarsin rautaruukki, joka on perustettu vuonna 1649.  Fiskarsissa on nykyään vahva käsityöläis- ja taitelijayhteisö.
Laajempaa infoa Fiskarsista: http://www.fiskarsvillage.fi/




Päätimme meno matkalla poiketa myös viereisessä Billnäsin kylässä. Ajoimme kylän läpi pikaisesti mutta emme pysähtyneet, vaan jatkoimme matkaa kohti Raaseporin linnaa.

Billnäs: Pinjainen(suomeksi) sijaitsee  Raaseporin kaupungissa Kuninkaantien varrella. Billnäsin entinen rautaruukki kuuluu osana Pohjan ruukkien maisemaa Suomen kansallismaisemiin.


Raaseporin linna sijaitsee Snappertunan kirkonkylässä, Raaseporinjoen varrella.  Alueen historiallisissa rakennuksissa toimii Linnavoudin tupa, joka pyörittää kahvila ja ravintola toimintaa alueella. Kesäisin Suomen suurin Ruotsinkielinen kesäteatteri, Raaseporin teatteri järjestää näytöksiä alueella.




Raaseporinlinna

Uusi sisäänkäynti
(Restautointi käynnissä sisäänkäynnin luona)

Linnanpihaa

Ritarisali

Linnan pihaa

Ritarisali

Entinen sisäänkäynti (Porttitorni)



Linnavoudin tuvan lampaita

Linnavoidin tuvan sikoja













Linnavoudin tuvan pihapiiristä löysimme sikoja ja lampaita aitauksista, myös nurmella oli paljon ihmisiä picknickillä. Kesäteatterin lämmittely laulut raikuivat myös taustalla. Näytös taisi olla alkamaisillaan. Portaiden juurelta ostimme 5€ hintaiset liput linnaan ja lähdimme kiipeämään portaita ylös. Ystäväni muisteli että ennen oli kuljettu porttitornin kautta. Mutta se oli nyt suljettu.



Paluu matkalla ohitimme Farjevikin kylän, emme pysähtyneet siellä mutta googletimme paikasta ja totesimme että tämä kylä tulee tutustumis listalle.
Kaiken kaikkiaan erittäin onnistunut kesäpäivä retki, pääsin tutustumaan Fiskarsiin paremmin ja muihinkin Ruukkeihin. Myös listallani ollut Raaseporin linna tuli käytyä läpi.  Kiitos S&M kun sain olla seurassanne.

-P-