Juhlapäivinä hakee ruuan suhteen inspiraation kyseisen pyhän
kautta. Itselläni on jo pidemmän aikaa pyörinyt mielessä että olisi mukavaa
tarjoilla pyhinä sopivaa menukokonaisuutta.
Siksipä näin itsenäisyyspäivänä ateria kokonaisuuteni ei tule
varmaankaan yllätyksenä kenellekään.
***
Leipäjuusto
cocktailpalat
***
Karjalanpaistia ja
keitetyt perunat
***
Mustikka pannacotta
***
Alkupalaksi löysin itse asiassa ohjeen jossa olisi ollut
myös kylmäsavuporoa mutta Prismassa ei ollut sitä. Siispä alkupalaksi tuli tuorejuustolla
levitettyä paahdettua leipää, leipäjuuston ja lakkahillon kera.
Pääruoka perinteinen karjalanpaisti. Tosin olen itse
lisännyt nykyään lihaliemikuution matkaan mukaan koska en ole perinteisillä
mausteilla saanut tarpeeksi makua.
Mustikka pannacotta oli tarkoitus olla kerroksissa mutta en
malttanut odottaa mustikka soseen hyytymistä niin menivät sekaisin.
Ensi vuonna onkin isot juhlat, kun rakas kotimaamme täyttää
100v. Minkälaisia perinteitä te noudatatte? Mahdollisesti Tuntemattoman
sotilaan katsominen, itsenäisyyspäivä konsertissa käynti? Itselläni on
Sibeliuksen kanssa sama syntymäpäivä, lähi aikoina olen ajatellut että olisi
mahtavaa toteuttaa Sibeliuksen konsertti. Ja vahva Finlandia kuoron kera, saisi
minussa tunteet pinnalle.
Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti