tiistai 6. joulukuuta 2016

Itsenäisyyspäivän viettoa

Juhlapäivinä hakee ruuan suhteen inspiraation kyseisen pyhän kautta. Itselläni on jo pidemmän aikaa pyörinyt mielessä että olisi mukavaa tarjoilla pyhinä sopivaa menukokonaisuutta.
Siksipä näin itsenäisyyspäivänä ateria kokonaisuuteni ei tule varmaankaan yllätyksenä kenellekään.
***
Leipäjuusto cocktailpalat
***
Karjalanpaistia ja keitetyt perunat
***
Mustikka pannacotta
***

Alkupalaksi löysin itse asiassa ohjeen jossa olisi ollut myös kylmäsavuporoa mutta Prismassa ei ollut sitä. Siispä alkupalaksi tuli tuorejuustolla levitettyä paahdettua leipää, leipäjuuston ja lakkahillon kera.



Pääruoka perinteinen karjalanpaisti. Tosin olen itse lisännyt nykyään lihaliemikuution matkaan mukaan koska en ole perinteisillä mausteilla saanut tarpeeksi makua.



Mustikka pannacotta oli tarkoitus olla kerroksissa mutta en malttanut odottaa mustikka soseen hyytymistä niin menivät sekaisin.



Ensi vuonna onkin isot juhlat, kun rakas kotimaamme täyttää 100v. Minkälaisia perinteitä te noudatatte? Mahdollisesti Tuntemattoman sotilaan katsominen, itsenäisyyspäivä konsertissa käynti? Itselläni on Sibeliuksen kanssa sama syntymäpäivä, lähi aikoina olen ajatellut että olisi mahtavaa toteuttaa Sibeliuksen konsertti. Ja vahva Finlandia kuoron kera, saisi minussa tunteet pinnalle.

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti